top of page

Digitálne vouchery

Potešila ma štátna podpora na digitalizáciu malých a stredných podnikov. Vo forme dvoch nových výziev z Plánu obnovy môžu podnikatelia požiadať o inovačné a digitalizačné vouchery.


Môžu tak získať podporu až do výšky 15.000 € na vypracovanie individualizovaného riešenia na digitalizáciu - nemusí to byť umelá inteligencia ani IoT, ale môže. Podľa mňa stačia úplne praktické veci ako napríklad web s eshopom prepojeným na sklad, objednávky, rezervácie a účtovníctvo. K tomu automatizovaný zákaznícky servis a komunikácia. Všetko v cloude a kyberneticky bezpečné.


Celkovo tak cca tisícka podnikateľov dostane podporu a verím, že sa posunú v digitalizácii. Samotná digitalizácia nie je cieľom, ale prostriedkom na zvýšenie efektivity a konkurencieschopnosti. Postupne na to prídu všetci - aj živnostníci, podnikatelia v gastre, cestovnom ruchu, finanční poradcovia a drobní výrobcovia. Aj bačovia budú predávať žinčicu cez web :) A presne pre nich sú tieto digi vouchery. Aby im ostalo viac času ich hlavný produkt a pre klientov.


Ale pozor - vouchery nie sú na samotnú realizáciu riešenia ani nákup softwaru či techniky. Iba na prípravu a návrh riešenia. Ale aj to pomôže, lebo príprava riešení často chýba a ide sa "rovno sa vec". Hlavne v SMEs :)

____


🛠 Trochu formalít:


Žiadosti je možné podávať od pondelka 14.8.2023 a jediným kritériom je poradie. Samozrejme, po splnení podmienok. Tie nie sú zložité.


V rámci žiadosti je potrebné uviesť aj rozpočet riešenia. Na to potrebujete ponuku od dodávateľa - môžete sa obrátiť na registrovaných poskytovateľov. Žiadosti sa podávajú elektronicky cez portál Plánu obnovy. Budete potrebovať eID.




Digitálne vouchery Plán obnovy
Digitálne vouchery Plán obnovy


bottom of page