top of page

Inšpirácia pre obchodníkov počas koronakrízy

Zdroje na osobný a profesný rozvoj poradcov a agentov počas koronakrízy


Za tento príspevok ma asi nepochvália moji kolegovia z tímu vzdelávania v Generali ani šéfovia partnerských spoločností. Oni sú totiž presvedčení, že robia to najlepšie pre svojich ľudí v oblasti vzdelávania 🙉 To je pravda, samozrejme💪 Dovolím si však pridať zopár čerešničiek 🍒 na tortu vzdelávania 🎂.

Tak teda - zopár mojich tipov na štúdium pre finančných poradcov a agentov. Ide nielen o využitie času na home office. Hlavne užitočné informácie na prežitie pre agentov počas koronakrízy. A ešte hlavnejšie na prípravu na nové fungovanie po kríze 🤞

Varovanie na začiatok - online vás nezachráni ❗️Ak neviete poskytnúť službu a predať na osobnom stretnutí, online vás nezachráni. Viď príklad ▶️ väčšina najlepších obchodníkov stále nemá profi web a social profil… Česť výnimkám!


Špeciálna ponuka

Konzultanti začínajú poskytovať konzultácie zadarmo (kríza), napríklad:

@Madviso - konzultácie online marketingu zadarmo

@Libor Vilím - osobné konzultácie po telefóne zadarmo


Začíname - zdroje v slovenčine:

🔑 Výstižný podnicast o aktuálnom dianí na sociálnych sieťach možete vypočuť cestou na stretnutie. Tiež o tom, prečo lajky nie sú dôležité👆Link na web podcastu. Aj tu je link na zoznam podcastov o podnikaní.

🔑Ako prežiť v zdraví dianie na sociálnych sieťach si vypočujte alebo prečítajte na Generali Balans.

🔑 Blogy z praxe obchodníka Deal factory

🔑 Digitálna garáž od Google je super pre začiatočníkov, aj slovensky

🔑 V agentúre Strossle majú super blog a ponúkajú webinár na obsahový marketing

🔑 Pohľad z praxe priniesla vo svojom blogu Pricemania - môžete si prečítať, ako korona ovplyvnila záujem o jednotlivé skupiny tovaru.

🔑 Best practice osobných webov a profilov. Ľahko sa dajú vyhľadať na webe. Dva príklady pre inšpiráciu:

🔑 Pohľad z vnútra - Martin Dobiaš, riaditeľ internet siete Generali

Ešte viac insiderský pohľad - prístupný len členom Generali obchodníckej skupiny


Pokračujeme - zaujímavé zdroje pre jazykovo zdatných:

🔑 Social selling - budúcnosť (a vlastne súčasnosť) finančného poradenstva

🔑 LinkedIn odomkol bezplatne počas krízy svoje vzdelávacie kurzy. Je tam toho veľa, treba sa tým prehrabať a pozrieť, čo tam vlastne majú a čo zaujme. Tiež appka LinkedIn Learning v mobile je super.

🔑 Praktické rady od Slido ako efektívne robiť porady cez video.

🔑 TOP svetové univerzity - veľa kurzov je teraz zdarma (Harvard, Columbia a iné). Toto je naozaj super. Už len mať viac času na sledovanie tých kurzov…

🔑 Slideshare - je tu spústa prezentácií na rôzne témy vo forme slidov. Dá sa tu vyhľadávať a nájsť kopa inšpirácie. Mňa zaujal prehľadne popísaný postup osobného marketingu a predaja na internete


Aktuálne čítam veľa o tom, ako by mal vyzerať sveto po corone, teda aspoň aké sú možné scenáre. Pokiaľ by vás to zaujímalo, pošlem vám potom zoznam zdrojov a možno môj komentár k tomu, prihláste sa na na odber noviniek v tomto blogu.




bottom of page